Ostekake med sitron og rømme - Ostekake slår aldri feil, og un­der det fris­ke og syr­li­ge røm­me­lok­ket på denne varianten er det litt av hvert av god­sa­ker!
Foto: Svein Brimi

Ostekake med sitron og rømme

Ostekake slår aldri feil, og un­der det fris­ke og syr­li­ge røm­me­lok­ket på denne varianten er det litt av hvert av god­sa­ker!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjek­sen i en hur­tig­mik­ser og bland inn ka­nel og smel­tet smør. Legg ba­ke­pa­pir i bun­nen av ka­ke­for­men. Trykk kjeks­blan­din­gen jevnt ut i bun­nen av for­men (spring­form 22 cm i dia­me­ter). Stek i ovnen ved 170° i ca. 15 min. 

Rør os­ten glatt og visp inn suk­ker litt et­ter litt, bruk en vis­per. Til­sett sit­ron­saft og va­nil­je­suk­ker. Rør inn eg­ge­ne ett og ett til en fin og glatt tykk røre. 

Hell os­te­mas­sen over bun­nen og stek ka­ken ved 150° i ca. 45 min til os­te­mas­sen er fast.

Visp sam­men røm­me, suk­ker og re­vet sit­ron­skall. Hell blan­din­gen for­sik­tig over ka­ken og stek vi­de­re i ca. 5 min.

Sett ka­ken kjø­lig i minst 4 ti­mer el­ler til da­gen et­ter.

TIPS! Erstatt kjeksene med glutenfrie kjeks.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.