Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade

Ostekake er godt, sjokoladekake er godt. Her får du en velsmakende kombi-løsning.

Christopher Sjuve
1440 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en food prosessor og bland smøret med kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet mens du lager fyllet. Fyll: Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. (Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Bollen må tåle varme f. eks av stål, glass eller ildfast materiale. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet). Visp kremost og sukker med en håndvisper til det blir en luftig krem. Tilsett et og et egg under stadig visping. Sett håndvispen ned på lav hastighet og tilsett smeltet sjokolade, fløte og kaffelikør. Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen i springformen. Stek kaken i forvarmet ovn ved 160 grader i 55 minutter til 1 time. Kaken er ferdig når den har fått en skinnende overflate med noen bobler og er litt mørkere i midten. La kaken stå å kjølne i minimum 3 timer eller over natten. Topping eller tilbehør: Bland sammen crème fraîche og kaffelikør og smør det oppå kaken eller server det ved siden av kaken.

Kanskje disse også frister?