Ostekake med tørkede frukter

Ostekake med tørkede frukter

En smaksbombe av en ostekake med tørkede frukter og konjakk!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

225 stk

Pepperkaker

100 g

smør

Fyll

5 pl

gelatin

1 dl

sukker

250 g

kremost med mandarin og ananas

2 dl

Tørkede frukter (aprikos, fiken, svisker)

3 ss

konjakk

Pynt

2 ss

Granateplefrø

Slik gjør du det:

Pepperkakene knuses og blandes med smeltet smør. Sett en kakering på et fat og trykk pepperkakeblandingen ned på fatet slik at bunnen blir fast. Avkjøl i kjøleskapet mens du tilbereder resten av ostekaken.
Legg gelatinplatene i vann, ca. 5 minutter.
Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Grovhakk tørkede frukter og bland forsiktig inn i ostekremen sammen med konjakk.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca 0,5 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før den røres inn i kremen. Fordel kremen over pepperkakebunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Pynt med granateplefrø, eller annen pynt som du har for hånden.
TIPS: Rød saus eller bringebærsaus passer veldig fint til denne ostekaken.