Ostekake uten melk og gluten - Ostekake helt uten melk? Er det mulig? Så definitivt! Du er bare avhengig av å ha tilgang på gode erstatningsprodukter. Og smaken? Minst like god!
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Ostekake uten melk og gluten

Ostekake helt uten melk? Er det mulig? Så definitivt! Du er bare avhengig av å ha tilgang på gode erstatningsprodukter. Og smaken? Minst like god!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forberedelser

Finn frem 2 stk kaffefilter, og ha dem over i kaffefilterholderen til kaffetrakteren eller liknende. Sett det over en skål og hell over soyayoghurten. Sett kaldt i minst et par timer!

Kjeksbunn

Finn frem en springformring og sett den direkte på et kakefat, eller bruk en form tilpassa formålet. Knus kjeksen godt ved å kjøre dem i en blender eller putte dem i en pose og kjevle over dem. Smelt margarin på svak varme og bland kjeks og margarin godt. Trykk kjeksblandingen godt utover forma. Sett forma kaldt mens du lager resten av kaka.

Ostefyll

Kok opp 2,5 dl vann og rør inn gelepulveret. Sett kjelen til sides og la det avkjøles mens du gjør klart resten. Pisk sammen ost, ferdig drenert yoghurt og siktet melis i én bolle. I en annen bolle pisker du krem av kremfløten. Rør så inn av kjølt gele i osteblandingen, sørg for å piske det skikkelig godt sammen! Rør så forsiktig den stivpiska kremfløten inn. Bre over kjeksbunnen og sett kaldt.

Gelélokk

Kok opp vann og rør inn gelepulveret. Avkjøl og hell forsiktig over den avkjølte og stive kaka.

Du kan alternativt lage geleen selv på saft fra egne bær og med gelantinplater. Det er egentlig ikke så vanskelig. Kok bær og litt sukker sammen. Sil bærene gjennom et dørslag så du unngå klumper og frø. Kok så safta inn til den er rik på smak og slik du vil ha den, men minst 2,5 dl. Bruk så gelantinmengde etter anvisning på pakka. Hjemmelaget gelé gir en rikere smak og farge.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.