Ostekake -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Ostekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ostekaken bør lages dagen før den skal serveres. Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Smør en springform 26 cm, dekk bunnen med bakepapir. Fordel kjeksblandingen i formen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages. Varm stekeovnen til 175 ºC. Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og sitronskall og saft. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 175 ºC i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen(la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min. Bland sammen rømme eller crème fraiche, sukker, sitronskallet og frø av ½ vaniljestang. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min. Til den er blank og fast. Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres. Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?