Slik gjør du det:
Bruk gjerne parmesan, comte eller annen smakfull hard gulost.
I en medium bolle, bland sammen ost, smør, mel, salt og røkt paprikapulver. Bland sammen (gjerne med elteklo og kjøkkenmaskin) til en deig. Dersom deigen ikke former seg til en klump (det avhenger av osten du bruker) kan du ha i bittelitt melk eller fløte.
Form deigen til en pølse du kan skjær i skiver. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til den er lett å skjære i skiver (omtrent en time). Fryseren i 20 minutter funker også. (Den kan også lages dagen i forveien).
Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.
Skjær deigen i tynne skiver, omtrent 2 millimeter tykke. Legg dem på bakebrettet. De vil utvide seg litt, så tenk at de trenger litt plass. Stek i flere omganger, sett deigen i kjøleskapet mellom hver gang du steker.
Dryss over litt salt og chili og bak i 10-14 minutter, avhengig av ovnen og tykkelsen, til de er gylne. La ostekjeksen kjøle seg ned i ett minutt, før du har dem over på rist.
Smak på dem når de er kalde. Tilpass steketiden underveis.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.