Ostesnacks - Ostesnacks har aldri vært bedre.
Foto: Panopticon

Ostesnacks

Ostesnacks har aldri vært bedre.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fritert ridder

Skjær osten i tykke staver. Vend dem i hvetemel, så i lett sammenpisket egg og tilslutt i malt brød tilsatt finhakket hvitløk. Varm oljen til ca 175 C i en kjele. Oljen er passe varm når det bruer rundt en trepinne som stikkes ned i oljen. Stikk en liten cocktailpinne i hver ostebit og legg i den varme oljen. Friter til den har en gyllen farge rundt det hele, 2-3 min. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp og la osten renne av seg på dobble lag med kjøkkenpapir. Press over litt sitron og server med snacks eventuelt til dessert.

Tips til dessert: sløyf hvitløk i paneringen og server med en rødvinsbalsamico.

Rødvinsbalsamico

Bland alt i en kjele, kok opp og la koke uten lokk til det gjenstår ca 2,5 dl, en fyldig sirup. Bruschetta med ost Stek små skiver av loff/baquette i smør i pannen. Legg over skiver av ost, f.eks. Ridder eller chevre fra Haukeli og gratiner i varm stekeovn til osten begynner å smelte. Server med ferske fiken, eventuelt rødvinsbalsamico tilsatt frukt og nøtter.

Asparges og ost i skinke

Beregn pr person 1 "kubbe" ost ca 25 g (f.eks. Ridder, vellagret Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gräddost eller Port Salut), 1-2 aspargestopper og 1 skive spekeskinke. Kok asparges i rikelig med saltet vann i 3-4 min. Avkjøl. Skjær asparges litt større enn ostekubbene og surr spekeskinken rundt, fest eventuelt med en liten cocktailpinne.

Ost til dessert

Bruk 1-3 oster (f.eks. Brie, Ridder, Royal Blue, Port Salut, Camembert, vellagret Jarlsberg eller Norvegia). Server med valnøtter, pistasjenøtter, tørkede aprikoser, druer eller kiwi. Ost, tørket frukt og nøtter Skjær brød i terninger og stek dem sprø i smør. Skjær osten i biter og fordel på tallerken. Varm opp rødvinsbalsamico og vend inn tørket frukt og nøtter i blandingen. Fordel frukt- og nøtteblandingen over ost og brød.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.