Ovnsbakt ørret

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Vask fennikelen godt og skjær den i skiver. Skrell løk og stek løk og fennikel blank i olje.
Ha i crème fraîche, finhakket gressløk og estragon.
Press appelsinen. Ha i 2/3 av saften og la det koke inn i fem-seks minutter.
Del ørretfileten (eller laksefileten) i to på langs, slik at du få to like store avlange biter.
Legg den ene ørretbiten på sølvfolie med skinnsiden ned. Hell over appelsinsausen og ha resten av appelsinjuicen over.
Legg den andre ørretbiten på toppen (med skinnsiden opp). Pakk inn i folie.
Bak den i ca 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Bruk gjerne steketermometer - fisken er ferdig når den er 50 grader, men mange liker at den blir 60 grader.

Kanskje disse også frister?