Ovnsbakt ørret - Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Hovedrett

foto: Foto: Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Dette trenger du:

1 stk ørret, eller laksefilet

1 stk appelsin

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 dl crème fraîche

1 ts estragon

2 ss gressløk

  salt og pepper

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Vask fennikelen godt og skjær den i skiver. Skrell løk og stek løk og fennikel blank i olje.

Ha i crème fraîche, finhakket gressløk og estragon.

Press appelsinen. Ha i 2/3 av saften og la det koke inn i fem-seks minutter. 

Del ørretfileten (eller laksefileten) i to på langs, slik at du få to like store avlange biter.

Legg den ene ørretbiten på sølvfolie med skinnsiden ned. Hell over appelsinsausen og ha resten av appelsinjuicen over.

Legg den andre ørretbiten på toppen (med skinnsiden opp). Pakk inn i folie.

Bak den i ca 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Bruk gjerne steketermometer - fisken er ferdig når den er 50 grader, men mange liker at den blir 60 grader.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er de vanligste hudkreftformene

Det finnes forskjellige typer hudkreft.

Les mer

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

Les mer

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK