Ovnsbakt kveite med grønt urtelokk

Ovnsbakt kveite med grønt urtelokk

Christopher Sjuve
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir. Surr tomatpure i litt olje sammen med løk og hvitløk. Tilsett hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett tomatene og kok det hele til det blir en tykk grøt. Press blandingen gjennom en finsil. Smak til med salt, pepper, sukker og frisk basilikum. Avkjøl og fordel blandingen oppå kveita. Rens persille og basilikum for stilk og skyll de for sand. Kjør så i en foodprosessor/barmixer sammen med pankomel til det blir en lysegrønn masse. Strø det på toppen av fisken. Bak kveitefiletene i ovn ved 200 grader C i 6 til 8 minutter. Kok inn fløte og melk til det tykner litt. Smak til med revet parmesanost, salt, pepper og litt sitronsaft. Rens soppen godt med en børste og del de største. Stek dem på høy varme i litt solsikkeolje og smør. Ikke ha for mye sopp i pannen da kan den bli kokt og ikke stekt. Smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?