Ovnsbakt kveite med sherry og grønnsaker -

Ovnsbakt kveite med sherry og grønnsaker

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrubb potetene godt, kok med skallet på i lettsaltet vann, til de er nesten gjennomkokt. Hell av kokevannet og damp godt. Del tomatene i to, legg i et fat, dryss på litt salt, litt sukker og pepper og tørk i stekeovn ved 100 ºC i ca 30 min. Stek bacon i olje i stekepanne, ta opp baconet og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Dryss salt og pepper på kveita og stek den i oljen i stekepannen, stek på begge sider til den blir gyllen. Legg over i et ildfast fat (eller bruk stekepannen) Rens og del grønnsakene i litt mindre biter (hvitløkfedd skal ikke deles) og legg i pannen/formen sammen med kveita, tilsett de kokte potetene, timian og smør. Bak/ stek i stekeovn ved 150 ºC o i 10 min. Tilsett vin, tørkede tomater, sherryeddik og kraft. Bak/stek videre i 8-10 min (kveita skal ha en kjernetemperatur på 45 ºC når den er ferdig). La kveita hvile i ca 5 min. Smak til med salt og pepper. Legg sprøstekt bacon over ved servering. Oppskrift Sven Erik Renaa, Årets kokk 2006 og Norges kandidat i Bocuse d'Or 2007.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Helstekt kveite