Ovnsbakt svinefilet i spekeskinke, saltkokte poteter og mojosaus

Ovnsbakt svinefilet i spekeskinke, saltkokte poteter og mojosaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

La fileten ligge til "temperering" i romtemperatur i 1-2 timer før den stekes. Varm stekeovnen til 200 ºC. Mos sammen basilikumblader og olivenolje, eller kjør sammen til en glatt saus i en liten hurtighakker. Smak til med grovmalt pepper. Renskjær indrefileten for sener. Gni indrefileten inn med urtesausen. Surr skiver av spekeskinke rundt indrefileten, fest ev med en tannstikker eller litt bomullstråd. Pensle den innpakkede indrefileten med olje, legg i et ildfast fat, stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen, senk temperaturen til 175 ºC. Stek til termometeret viser 68 ºC, ca 10-15 min (avhengig av tykkelse). Ta fileten ut og la den hvile i 10-15 min før den skjæres opp. Saltkokte poteter Vask potetene, pass på at skallet er helt (hvis ikke vil potetene bli for salte). Ha potetene og salt i en kasserolle, fyll på med vann til det står kant i kant med potetene. Kok opp, straks potetene er møre, hell av kokevannet, sett kasserollen tilbake på platen og damp dem til de er tørre, rist på kasserollen mens potetene dampes. Rød Mojosaus Rens og finhakk hvitløk. Del chili på langs ta ut hinner og frø og finhakk (Gjør ev det samme med paprika) Ha hvitløk, chili / paprika og spisskumfrø i en morter og mos sammen. Tilsett paprika, eddik og olje mens du moser/ rører hele tiden. Sausen kan også lages i en liten hurtigmikser. Støt spisskum i en morter før den tilsettes i sausen. Smak til med salt. Visp inn litt vann hvis du synes sausen er for strek eller tykk i konsistens Grønn Mojosaus Samme oppskrift som rød Mojosaus, men bytt ut chili med grønn paprika og malt paprika med en god "neve" frisk koriander. Tips: I stedet for frisk koriander kan du bruke frisk persille.

Kanskje disse også frister?