Hopp til hovedinnhold
Ovnsbakte andelår med epler og svisker

Ovnsbakte andelår med epler og svisker

Denne kan også lages med en hel and. Server gjerne med dampet spinat til.

Oppskrift av: Håvard Egge
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Start med å lage krydderblandingen: Rist hele svarte pepperkorn og stjerneanis i varm panne til det begynner å ryke. Støt stjerneanisen til pulver og grovknus pepperkornene i en morter.
Salt andelårene med maldonsalt og stek de i panne på skinnsida til den blir sprø og gyllen (på middels til middelshøy varme i omkring ti minutter). Underveis strør du halvparten av krydderblandingen på kjøttsiden. Snu lårene for å brune kjøttsiden så vidt.
Skrell eplene og del dem i fire. Del sjalottløken i to. Legg epler og sjalottløk, samt hele hvitløksfedd og svisker i en ildfast form.
Legg over andelårene med skinnsiden opp. Øs over fettet som er i panna og strø over den andre halvparten av krydderblandingen
Bak i ovnen til kjøttet er mørt i én til halvannen time på 150 grader.

Kanskje disse også frister?