Ovnsbakte epler med vaniljesaus -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Enklere og bedre kan det nesten ikke gjøres. Serverer hjemmelaget vaniljesaus til eplene, is, vaniljekesam eller stivpisket krem smaker også godt ved siden av. Eplene kan også fylles med marsipanmasse eller kransekakemasse/ makronfyll. Varm stekeovnen til 180 ºC. Bruk helst epler som er faste og syrlige. Stikk ut kjernehuset. Eplene kan skrelles, men de norske eplene har et så tynt fint skall at skalet kan sitte på. Snitt gjennom skallet midt rundt eplene(rundt "ekvator"), da sprekker de ikke så lett under stekingen. Sett eplene i en ildfast form, hell kokende vann i formen. Varm opp honningen og fyll i hullet etter kjernehuset, press over litt sitron, dryss over rosiner mandler og kanel. Eller legg i annet ønsket fyll. Sett formen i varm stekeovn og stek til eplene er møre, men ikke så lenge at de faller sammen, ca 20 min. Server eplene varme/lune med f.eks. vaniljesaus.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Fylte epler