Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Her er Wenche Andersens oppskrift på bakte epler med vaniljesaus. Sulten?

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Eplene

4 stk

eple

0.5 stk

vann

4 ss

honning

3 ss

rosiner

3 ss

mandler

2 ts

kanel

Vaniljesaus

4 dl

helmelk

0.5 dl

sukker

Slik gjør du det:

Eplene
Varm stekeovnen til 180 °C. Stikk ut kjernehuset. Eplene kan skrelles, men de norske eplene har et så tynt fint skall at skallet kan sitte på. Snitt gjennom skallet midt rundt eplene (rundt «ekvator), da sprekker de ikke så lett under stekingen. Sett eplene i en ildfast form, hell 2–-3 spiseskjeer kokende vann i formen. Varm honningen og fyll den i hullet etter kjernehuset, press over litt sitron, dryss over rosiner, mandler og kanel. Eller legg i annet ønsket fyll.
Sett formen i varm stekeovn og stek til eplene er møre, men ikke så lenge at de faller sammen, ca. 20 min. Server eplene varme eller lune.Vaniljesausen
Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha dem i melken sammen med vaniljestangen. Kok opp melken, trekk kasserollen til side og la den stå og trekke i 10-–15 min. Ta opp vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig tykk masse. Hell den varme melken over eggeblandingen og rør godt. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig til den begynner å tykne (rett under kokepunktet). Sil sausen før servering.

Kanskje disse også frister?