Ovnsbakte poteter med rosmarin - Dette er en enkel måte å gjøre potetene gode på.

Tilbehør

foto: Erik Hannemann

Ovnsbakte poteter med rosmarin

Dette er en enkel måte å gjøre potetene gode på.

Dette trenger du

0,5 kg poteter

1 ss rosmarin, tørket

1 dl olje

3 fedd hvitløk

  salt og pepper

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 250 grader.

Del potetene i to på langs. Ha dem i en ildfast form. Ha i olje og rosmarin og vend godt rundt. 

Har på salt og pepper og legg med hvitløkfeddene. 

Sett dem i ovnen. Skru ned temperaturen til 220. Sjekk potetene etter 40 minutter. Om de ikke er for store trenger de ikke mer tid. Er de større vil de kanskje trenge ti minutter ekstra.

Mos til slutt hvitløken (klem ut innholdet fra skallet) og bland det med oljen. Vend dette godt rundt potetene.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 60 min

Tid: 90 min

Tid: 60 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

Det Nye |

Les mer

Kjenner du hitsa?

Hvem sang hiten? Test kunnskapen her!

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK