Ovnsbakte tomater til marinering

Ovnsbakte tomater til marinering

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Tilbehør

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 80 ºC. Del tomatene i to rundt "ekvator/magen". Ta ut frøene og skjær bort stilkfestet. La tomatene renne godt av seg. Dekk et stekebrett med bakepapir og sett tomatene med hulrommet opp på stekebrettet. Dryss litt sukker, salt, pepper, finhakket hvitløk og urtekrydder i tomatene. Drypp litt olivenolje over. Sett i stekeovn og bak/tørk i ca 1 1/2 time eller mer til tomatene er møre og litt karamelliserte. Avkjøl. Legg de avkjølte tomatene og noen blader frisk basilikum over på et rent glass, hell over olivenolje til tomatene er dekket. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet i ca 2 uker. Server til kjøtt eller fisk eller bruk i sauser eller supper.

Kanskje disse også frister?