Ovnsbakte tomater til marinering -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Ovnsbakte tomater til marinering

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 80 ºC. Del tomatene i to rundt "ekvator/magen". Ta ut frøene og skjær bort stilkfestet. La tomatene renne godt av seg. Dekk et stekebrett med bakepapir og sett tomatene med hulrommet opp på stekebrettet. Dryss litt sukker, salt, pepper, finhakket hvitløk og urtekrydder i tomatene. Drypp litt olivenolje over. Sett i stekeovn og bak/tørk i ca 1 1/2 time eller mer til tomatene er møre og litt karamelliserte. Avkjøl. Legg de avkjølte tomatene og noen blader frisk basilikum over på et rent glass, hell over olivenolje til tomatene er dekket. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet i ca 2 uker. Server til kjøtt eller fisk eller bruk i sauser eller supper.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.