Ovnsstekt kylling - Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.
Foto: Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 230 grader. 

Gni kyllingen inn med smøret. Ha på salt og pepper. 

Del sitronen i båter og skvis to, tre av dem over kyllingen.

Knus hvitløkfeddet og ha det inn i kyllingen sammen med sitronbåtene og timian (og eventuelt estragon). 

Ha kyllingen i en ildfast form med brystet opp. Sett den i den varme ovnen. Senk temperaturen til 190 grader etter 10-15 minutter.

La den steke 35-45 minutter til. Bruk en skje og øs over med jevne mellomrom. 

La døren på ovnen stå på gløtt og la kyllingen hvile der i 15 minutter. 

(Oppskriften er basert på Simons Hopkinsons oppskrift i boka "Roast Chicken and other Stories")

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Potetpannekake