Pære- og kastanjekake

Pære- og kastanjekake

Kake med smak av deilige kastanjer er helt fabelaktig. I denne kaka får kastanjene følge av pære.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 175 grader. Ha bakepapir i en bakeform som er 25 cm i diameter. Smør sidene med smør.
Pisk egg og sukker i en medium stor bolle. Ha i yoghurt og olje. Bland godt.
I en annen bolle, bland sammen kastanjemel, hvetemel og bakepulver. Rør med en visp til det blir jevnt.
Kutt pærene i terninger (de trenger ikke skrelles). Ha pærebitene og melblandingen i bollen med yoghurt. Bland til du ikke lenger kan se noe mel. Det blir en tykk blanding, men pass på å ikke blande for mye.
Hell blandingen i kakeformen, bruk en slikkepott. Dryss over perlesukkeret på toppen.
Sett kaken midt i ovnen. Bak i 40 minutter til toppen er gyllen. Stikk forsiktig inn en kniv og se om den kommer helt ren ut. Stek litt lenger om nødvendig.
La den avkjøles i en time. Sett den så på en rist før den serveres.

Kanskje disse også frister?