Pølsespidd med potetsalat og tomat- og chilisaus

Pølsespidd med potetsalat og tomat- og chilisaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Potetsalat

10 stk

poteter

1 stk

vårløk

0.5 dl

olivenolje

1 fedd

hvitløk

Tomat- og chilisaus

2 stk

paprika

1 stk

litenløk

4 fedd

hvitløk

12 bl

basilikum

1.25 dl

olivenolje

Slik gjør du det:

Pølsespidd: Træ pølser av forskjellige slag og grønnsaker i biter vekselvis på grillspidd. Pensle med olje og grill over rødglødende kull. Potetsalat: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem (legg i kokende vann, kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann). Sukkerertene skal fremdeles være sprø. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og eventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk. Tomat- og chilisaus: Legg tomatene i kokende vann 30-40 sek. Ha over i kaldt vann og trekk av skinnet. Del i to og ta ut stilkfestet. Ta frøene ut av chilipepper og paprika. Rens og del løk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor, tilsett olje og kjør alt til det er finhakket. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. La tomat- og chilisausen trekke smak i ca. 1 time før servering.

Kanskje disse også frister?