Påskekake med marsipanlokk - Marsipanlokket kjevler du ut og legger elegant på kaka. Det klarer du fint!
Foto: TV2

Påskekake med marsipanlokk

Marsipanlokket kjevler du ut og legger elegant på kaka. Det klarer du fint!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form 24 cm, i forvarmet stekeovn, 160 ºC i 40 -45 min. Avkjøl på rist. Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med juice. Fordel syltetøy på 2 av de 3 bunnene. Fordel eggekrem (eventuelt vaniljekrem) over og ha krem øverst. Legg bunnene oppå hverandre etterhvert som de fylles. Stryk krem oppå og på siden av kaken. Elt marsipanen myk og kjevle ut marispanlokk (bruk litt hvetemel ved utkjevling). Skjær ut en sirkel på størrelse med kaken (ca 24 cm). Legg lokket på kaken og pynt med marsipanfigurer. Sprøyt kremrosetter rundt siden på kaken eller legg på mandelspon, krokan eller hakket sjokolade. Eggekrem: Kok opp melk og splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe den varme melken over i eggedosisen i små porsjoner. Ha alt over i kasserollen, også maisennamel. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Marsipankake