Pære- og kastanjekake - Kake med smak av deilige kastanjer er helt fabelaktig. I denne kaka får kastanjene følge av pære.
Foto: Clotilde Dusoulier

Pære- og kastanjekake

Kake med smak av deilige kastanjer er helt fabelaktig. I denne kaka får kastanjene følge av pære.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 175 grader. Ha bakepapir i en bakeform som er 25 cm i diameter. Smør sidene med smør. 

Pisk egg og sukker i en medium stor bolle. Ha i yoghurt og olje. Bland godt. 

I en annen bolle, bland sammen kastanjemel, hvetemel og bakepulver. Rør med en visp til det blir jevnt. 

Kutt pærene i terninger (de trenger ikke skrelles). Ha pærebitene og melblandingen i bollen med yoghurt. Bland til du ikke lenger kan se noe mel. Det blir en tykk blanding, men pass på å ikke blande for mye.

Hell blandingen i kakeformen, bruk en slikkepott. Dryss over perlesukkeret på toppen. 

Sett kaken midt i ovnen. Bak i 40 minutter til toppen er gyllen. Stikk forsiktig inn en kniv og se om den kommer helt ren ut. Stek litt lenger om nødvendig.  

 La den avkjøles i en time. Sett den så på en rist før den serveres.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?