Pære- og kastanjeterte -

Pære- og kastanjeterte

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

Mørdeig:

500 g hvetemel

375 g smør, usaltet

3 stk egg

2 ts vann

Fyll:

350 g smør, usaltet

350 g sukker

200 g kastanjer

150 g mandler

3 stk egg

6 stk pære

Annonse

Slik gjør du det:

Mørdeigen: Smuldre mel og smør sammen. Tilsett eggene ett og ett, og til slutt vann. Kjøl deigen ned og press den ned i en tertebunn. Bunnen må nå forstekes på 160 grader i ca 25 min. Det som er viktig når en steker tertebunner er at de ikke hever. Dette kan en unngå ved å stikke mange hull i bunnen med en gaffel, og deretter dekke bunnen med aluminiumsfolie fylt med erter eller salt. Dette gir et trykk på tertebunnen og forhindrer den i å heve når den stekes. Fyll: Smør og sukker vispes hvitt. Nøttene kjøres til mel på en kjøkkenmaskin og blandes sammen med eggene i smørblandingen. Montering av terte: Ha 1/3 av massen i tertebunnen. Skrell deretter pærene og legg dem over. Resten av massen legges på og terten stekes i ovnen på 140 grader i 40 minutter. Garneres med friske frukter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.