Slik gjør du det:
Pølsespidd: Træ pølser av forskjellige slag og grønnsaker i biter vekselvis på grillspidd. Pensle med olje og grill over rødglødende kull. Potetsalat: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem (legg i kokende vann, kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann). Sukkerertene skal fremdeles være sprø. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og eventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk. Tomat- og chilisaus: Legg tomatene i kokende vann 30-40 sek. Ha over i kaldt vann og trekk av skinnet. Del i to og ta ut stilkfestet. Ta frøene ut av chilipepper og paprika. Rens og del løk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor, tilsett olje og kjør alt til det er finhakket. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. La tomat- og chilisausen trekke smak i ca. 1 time før servering.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.