Pai med blåbær og sitron - Den perfekte høstdesserten!
Foto: Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no

Pai med blåbær og sitron

Den perfekte høstdesserten!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Paideig:

190 g hvetemel

100 g hvitt sukker + 1 ss til å strø over deigen før steking

115 g smør

0,5 ts bakepulver

1 stk egg, stort

Paifyll:

250 g blåbær

50 g hvitt sukker

3 ss sitronsaft

2 ts maizena

1 ts vaniljeekstrakt

200 g vaniljekrem

1 ss sitronsaft

1 ts sitronskall, finrevet

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 190 grader.

I en stor bolle visper du sammen mel, sukker og bakepulver. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en deig som minner om våt sand.

Rør inn egget til en tykk klissete deig.

Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på ca. 20 cm.

Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen i kjøleskapet i 1-2 timer.

Pakk den resterende deigen i plastfilm og la denne også hvile i kjøleskapet i 1-2 timer.

Forstek formen i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.

Fyll:

I en medium stor bolle visper du sammen vaniljekrem, sitronsaft og sitronskall. Sett til side.

I en annen stor bolle visper du sammen hvitt sukker, maisstivelse, vaniljeekstrakt og sitronsaft.

Skyll blåbærene og tørk lett av dem med et papirhåndkle.

Vend blåbærene inn i sukkerblandingen.

Bre vanilje- og sitronfyllet over paibunnen.

Hell så over blåbærfyllet.

Ta resten av paideigen ut av kjøleskapet og rull til et par-tre små pølser som du legger rundt kanten av paiformen som en ekstra kant/ delvis lokk.

Strø sukker over paikanten.

Stek på 190 grader i ca. 35minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.

Avkjøl helt og server!

NB. Noen ganger kan det bli litt mye væske i blåbærfyllet, selv etter steking. Da kan du enkelt og greit trykke forsiktig ned på fyllet med et par papirhåndklær, til du har fått med deg ønskelig mengde med væske.

Oppskrift:

Thevanillamonologues.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.