Pai med fenikkel og chèvre -

Pai med fenikkel og chèvre

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

Paiskall

3,5 dl hvetemel

60 g smør

1,5 dl kesamoriginal

0,5 ts salt

3 ss vann

Fyll

700 g fennikel

2 fedd hvitløk

100 g soltørkettomati olje

2 ss oljefra tomatene til steking

1 ts salt

1 krm pepper

1 dl hakket friskbasilikum

190 g chèvre

4 stk egg

2 dl melk

1 dl crème fraîcheeller kesam

Annonse

Slik gjør du det:

Stekes i rund paiform eller form med løs kant, 24 cm. Passer til seks porsjoner. Smuldre sammen mel og smør i en foodprocessor, tilsett kesam, salt og vann og kjør raskt sammen. Kjevle eller trykk ut deigen i en form og sett formen i kjøleskapet i ca 30 min. Skjær fenikkel i skiver og kok den myk i saltet vann i ca 10 min. La den renne godt av seg. Rens og finhakk hvitløk og tomatene. Stek hvitløk og tomater i litt av oljen fra tomatene, tilsett kokte fenikkel, salt, pepper og basilikum. Forstek paiskallet i varm stekeovn ved 200 C i ca 10 min. Legg grønnsakene i den forstekte paibunnen og legg over biter av chevre. Hell over sammenpisket egg, melk og crème fraiche eller kesam. Stek midt i stekeovnen i 40-50 min. Server med en grønn salat eller tomatsalat.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Brokkolipai
fav Tid: 30 min
Aspargessalat