Pai med kjøttdeig

Pai med kjøttdeig

En sikker vinner på middagsbordet.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

150 g

smør

3 dl

Siktet eller sammalt speltmel

1 ss

vann

0.5 ts

salt

Fyll:

400 g

Kjøttdeig eller karbonadedeig

1

Bunt med vårløk

2 ss

Smør eller olje

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 dl

melk

2 stk

egg

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel i en bolle. Bland inn vann og salt. Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet en times tid. Press deigen ut i en paiform. Prikk deigen med en gaffel og stek den så ved 225° i 10–15 min.
Rens og hakk vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt og pepper. Fordel fyllet i paiskallet.
Skjær stjerneløken i skiver og legg det over fyllet sammen med soltørkede tomater. Er de soltørkede tomatene store, del dem opp i mindre biter.
Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
Stek den på nederste rille til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 min.