Pai med kylling - Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.

Pai med kylling

Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.

Dette trenger du:

1 stk ferdig paibunn........

3 dl crème fraîche

3 stk egg

150 g kylling

3 stk vårløk

250 g revet ost

  salt

  pepper

3 dl crème fraîche

Slik gjør du det:

Det er faktisk lov å kjøpe ferdig paibunn. Enten den ferske som du bare ruller ut, eller en av pulverposene du blander med vann. Begge er enkle å jobbe med, elastiske og smaker greit.

Kle paibunnen med deigen, og la det være én ekstra cm over kanten. Deigen vil trekke seg litt sammen under steking.

Kutt kyllingen i små biter og stek den lett i litt olje. Pisk sammen egg og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

Ha kylling og finhakket vårløk over paibunnen. Ha i revet ost, gjerne jarlsberg. Ostespørsmålet er selvfølgelig helt åpent, du velger din favoritt. Hell over eggeblandingen til slutt. Har du ekstra deig igjen kan du lage små figurer og legge på toppen.

Stek paien på 180 grader i ca. 45 minutter. Rist litt på formen før du tar den ut for å se at paien er fast og ferdig.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 180 min

Tid: 240 min

Tid: 120 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Sondre ble sjokkert da han skjønte hva kjæresten (16) planla

Familie og venner reagerte med vantro. Men så fikk alle sammen tenkt seg om.

Les mer

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK