Pai med kylling - Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.

Pai med kylling

Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.

Dette trenger du

1 stk ........

3 dl crème fraîche

3 stk egg

150 g kylling

3 stk vårløk

250 g revet ost

  salt

  pepper

3 dl crème fraîche

Slik gjør du det:

Det er faktisk lov å kjøpe ferdig paibunn. Enten den ferske som du bare ruller ut, eller en av pulverposene du blander med vann. Begge er enkle å jobbe med, elastiske og smaker greit.

Kle paibunnen med deigen, og la det være én ekstra cm over kanten. Deigen vil trekke seg litt sammen under steking.

Kutt kyllingen i små biter og stek den lett i litt olje. Pisk sammen egg og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

Ha kylling og finhakket vårløk over paibunnen. Ha i revet ost, gjerne jarlsberg. Ostespørsmålet er selvfølgelig helt åpent, du velger din favoritt. Hell over eggeblandingen til slutt. Har du ekstra deig igjen kan du lage små figurer og legge på toppen.

Stek paien på 180 grader i ca. 45 minutter. Rist litt på formen før du tar den ut for å se at paien er fast og ferdig.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 15 min

Tid: 60 min

Tid: 15 min

Tid: 10 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

Kvinneguiden |

Les mer

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

Les mer

Er dere klare for barn nummer to?

Eller holder det med en runde med bæsjebleier og våkenetter?

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK