Pakistansk lammegryte, myntechutney og naanbrød -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Pakistansk lammegryte, myntechutney og naanbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del kjøtt i terninger eller større biter. Skrell og del poteter i litt store terninger og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet på de kokte potetene, men ta vare på angitt mengde kokevann. Finhakk løk og surr olje til løken er myk, tilsett lammekjøttet og brun det i oljen i 5-7 min. Tilsett salt, chilipulver og garam masala. Finhakk hvitløk, ingefær og chili (for sterk/hot smak behold frøene i chili, for mild smak fjern frøene før chili finhakkes) og tilsett i gryten sammen med knuste tomater. Kok opp og la trekke i 15-20 min til kjøttet er mørt. Tilsett yoghurt naturell og kokende potetvann. Kok opp og la småkoke til sausen skiller seg, dvs olje lager "veier" i sausen. Tilsett kokte dampede poteter og vend lett om. Før servering dryss over rikelig med finhakket frisk koriander.

Myntechutney

Kjør alle ingrediensene til en fin mos i en blender / hurtighakker.

Naanbrød

Varm ca 10 % av melken til fingervarm og løs opp gjæren. Tilsett egg, salt, spisskum, olivenolje og resten av melken og hvetemel. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving minst 2 timer. Ta deigen ut på bakebord, del i biter og form til runde store flate kaker. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving ca 30 min. Pensle med litt egg og dryss med sesamfrø og spisskum. Prikk med en gaffel før steking. Stek på midterste rille i stekeovn ved 250 ºC i 8-10 min.

Server lammet med myntechutney og naanbrød. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Kongelig lam
fav Tid: 60 min
Kebab