Panert makrell med epletzatziki

Panert makrell med epletzatziki

Sommermat! Server med potet, brød eller om du er leken i et pitabrød.

Oppskrift av: Håvard Egge
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens makrellene, og skjær ut fine fileter.
Lag epletzatzikien: Skrell agurkene og del dem i to på langs. Skrap ut innmaten og skjær den i tynne skiver. Finhakk hvitløken. Rens eplet og skjær eplene i tynne båter som du deler i to. Bland eple, agurk og hvitløk sammen med matyoghurt og rør inn finhakket dill. Smak til med sitronsaft, extra vergine olivenolje, maldonsalt og svart pepper.
Paner fisken i mel, salt og pepper. Pass på at fisken ikke er kald. Sett stekepanna på middels/middelshøy varme. Legg filetene med skinnsiden ned og la de ligge stille mens de steker i 3 minutter. Legg i en klatt eller to med smør når du snur fisken og øs over til fisken er ferdig. Skvis gjerne over sitronsaft og strø på hakket dill mot slutten.
Server med en gang sammen med kokt potet eller godt brød.

Kanskje disse også frister?