Panna cotta med krydret appelsinsaus - Klassisk, italiensk dessert som her serveres sammen med en nydelig appelsinsaus kokt med julekrydder.
Foto: Svein Brimi

Panna cotta med krydret appelsinsaus

Klassisk, italiensk dessert som her serveres sammen med en nydelig appelsinsaus kokt med julekrydder.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet.

Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet.

Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

Appelsinsaus: Lag appelsinlaken ved å røre sammen nypresset appelsinjuice, skall, stjerneanis og sukker. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter.

Rett før servering skjærer du tynne fileter av appelsinen og fordeler på hver porsjon. Hell appelsinsausen over rett før servering. Syren fra appelsinlaken gjør at panna cottaen skiller seg om den står for lenge i samme glass.

TIPS: Lag panna cottaen noen dager før servering, dekk over med plastfolie og sett i kjølekapet. Appelsinlaken kan også lages noen dager før, og helles over rett før servering.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Panna cotta