Panna cotta - En fløyelsmyk avslutning på middagen
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Panna cotta

En fløyelsmyk avslutning på middagen

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bløt gelatinbladene i kaldt vann.

Skrap frøene ut av vaniljestangen, og legg frø og stang i en kasserolle sammen med sukker, fløte og melk.

Kok opp blandingen under omrøring.

Lag et kaldt vannbad av isbiter og vann.

Når fløteblandingen koker - hell gjennom en finmasket sil over i en ny kasserolle eller bolle.

Mens blandingen er varm: Press så mye vann du klarer ut av gelatinbladene og rør den med en slikkepott inn i fløteblandingen.

Sett bollen/kasserollen over det kalde vannbadet og fortsett å røre til fløteblandingen begynne å tykne.

Fordel så blandingen i porsjonsformer som for eksempel kan være cortadokopper.

Sett panna cottaen kaldt til den stivner. Det tar antakeligvis 2 timer.

Ved servering: Før en liten skarp kniv langs kanten av formene, så panna cottaen løsner. Dyp så formene i skikkelig varmt vann i noen sekunder og hvelv de over på desserttallerkner.

Server den som den er eller for eksempel med karamellsaus eller en frukt- eller bærcoulis.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Karamellsaus