Pannacotta fra Moi

Pannacotta fra Moi

Oppskrift av: Trond Moi
20 minutter
Dessert

Ingredienser

200 g

sukker

1 l

fløte

2 dl

melk

8 pl

gelatin

Slik gjør du det:

(Gir ca. 10-12 porsjoner) Smelt sukkeret til lys karamell. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha i både stengene og frøene i karamellen. Hell over fløtemelken. La det koke til sukkeret har løst seg opp. Trekk kjelen til siden og ha i utbløtt gelatin. Rør godt rundt og pannacottabasen er klar, og det er NÅ det gjelder: Heller du massen i kopper nå og setter de på kjøl får du en nydelig Karamellpannacotta. Men tar du i litt grappa før kjøl, har du Grappa cotta - eller tilsett litt smeltet sjokolade og du får Sjoko cotta, eller riv skallet av en appelsin og press juicen over og vi får en nydelig Appelsin cotta.