Pannekaker

Pannekaker

Pannekaker til middag? Pannekaker er like godt til middag som til dessert. Du kan bruke fint eller sammalt hvete i denne oppskriften på pannekaker.

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk

egg

3 dl

hvete

0.5 ts

salt

5 dl

melk

Slik gjør du det:

1 porsjon = ca 4 pannekaker
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 1/2 time. Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.

Kanskje disse også frister?