Pannestekt kryddertorsk med sjampinjong og blomkål -

Pannestekt kryddertorsk med sjampinjong og blomkål

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Oppskrift fra Lars Erik Undertun, Spisestedet Feinschmecker i Oslo. Vil du forberede middagen før gjestene kommer, kan dette gjøres 2-3 timer før servering: Skrap skinnsiden på torskefileten med kniv til alle skjell og urenheter er borte. Dryss torskefileten med havsalt på kjøttsiden og la den ligge med saltet i ca 30 min. Skyll av saltet og tørk fileten godt. Mens torskefilten ligger med salt, forbered grønnsakene. Del sopp i båter og stek i olje til soppen er myk og gjennomstekt. Blomkål i små buketter forvelles i lettsaltet vann i 30-40 sek. Skyll i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Del torskefileten i passende serveringsstykker. Dypp skinnsiden i krydderblanding og stek med skinnsiden ned ien varm stekepanne med nøytral olje. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent. Rist litt på pannen en gang i mellom slik at torskestykkene "danser" litt i pannen. Dekk et stekebrett med bakepapir, hell over litt god olivenolje og dryss over litt salt og pepper. Ta opp torsken fra pannen og legg på stekebrettet med skinnsiden opp. Før servering: Varm stekeovnen til 200 C. Stek torsken 7-8 min til den er gjennomstekt. Varm opp de stekte sjampinjongene. Smak til med soyasaus, olivenolje, salt og pepper. Tilsett blomkålbukettene og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett persille før servering. Server med potetmos eller kokte poteter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.