Pannestekt torsk med bacon- og gressløksmør

Pannestekt torsk med bacon- og gressløksmør

Enkelt og supergodt! Torsk som stekes i panne bør ha skinnet på for å unngå at de faller fra hverandre.

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g

    torskefilet med skinn
  • 4 ss

    hvetemel
  • 2 ts

    salt
  • smør og olje til steking
  • Bacon- og gressløksmør

  • 2 skiver

    baconterninger
  • 100 g

    smør
  • 1.5 ss

    hakket gressløk
  • Tilbehør

  • 8 stk

    asparges
  • 4 stk

    gulrot
  • 1 stk

    brokkoli, i buketter
  • Slik gjør du det:

    Skjær torskefileten i pene porsjonsstykker. Bland mel og salt og vend torskestykkene i det. Stek fisken i en blanding av smør og olje, legg kjøttsiden ned først, snu fisken etter 2–-3 min.
    Stek baconterningene gylne i smør og rør inn gressløk like før servering. Rens grønnsakene. Strimle gulrøttene på langs. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann.
    Anrett fisken som på bildet og server kokte poteter til.

    Kanskje disse også frister?