Pannestekt torskerygg med bakte rotfrukter og hvitløkskum
Stekt torsk blir veldig godt sammen med grønnsaker.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
400 g
torskefilet2 fedd
hvitløk1 kvast
timian2 ss
smørGrønnsaker
1 stk
gulrot1 stk
sellerirot1 stk
persillerot1 ss
smør1 ss
olivenolje1 kvast
timian2 fedd
hvitløk3 dl
fiskekraft1 dl
kremfløte1 ss
smør2 fedd
hvitløk6 stk
mandler, skåldede0.5 dl
hvitvin, tørrSlik gjør du det:
Fisken
Fisken legges i en varm panne med stekeolje. Den skal ikke være veldig varm, ca 60-70% av maks varme. La fisken ligge sånn på skinnsiden til den nesten er ferdig (8-10 minutter). Ha da i smøret, hvitløken og timianen som du øser over fisken. Snu den 30 sekunder rett før servering.
Grønnsaker
Alle rotfruktene skrelles og kuttes i ca like store biter. Vendes i olje smør, hvitløk og timian og smakes til med salt og pepper. Bakes i ovn på 160 grader til de er helt møre.
Hvitløkskum
Hvitløken kuttes i tynne skiver og stekes gylne sammen med mandler i litt olje. Ha så på hvitvinen som kokes helt inn. Ha på fiskekraften og reduser til ½. Ha på fløten og kok i 5 minutter. Kjør opp med blender og smak til med salt og pepper. Skummes ved servering med en blender.