Pannestekt torskerygg med bakte rotfrukter og hvitløkskum

Pannestekt torskerygg med bakte rotfrukter og hvitløkskum

Stekt torsk blir veldig godt sammen med grønnsaker.

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

2 fedd

hvitløk

1 kvast

timian

2 ss

smør

Grønnsaker

1 stk

gulrot

1 ss

smør

1 kvast

timian

2 fedd

hvitløk

1 ss

smør

2 fedd

hvitløk

Slik gjør du det:

Fisken
Fisken legges i en varm panne med stekeolje. Den skal ikke være veldig varm, ca 60-70% av maks varme. La fisken ligge sånn på skinnsiden til den nesten er ferdig (8-10 minutter). Ha da i smøret, hvitløken og timianen som du øser over fisken. Snu den 30 sekunder rett før servering.
Grønnsaker
Alle rotfruktene skrelles og kuttes i ca like store biter. Vendes i olje smør, hvitløk og timian og smakes til med salt og pepper. Bakes i ovn på 160 grader til de er helt møre.
Hvitløkskum
Hvitløken kuttes i tynne skiver og stekes gylne sammen med mandler i litt olje. Ha så på hvitvinen som kokes helt inn. Ha på fiskekraften og reduser til ½. Ha på fløten og kok i 5 minutter. Kjør opp med blender og smak til med salt og pepper. Skummes ved servering med en blender.

Kanskje disse også frister?