Hopp til hovedinnhold
Pannestekt torskerygg med bakte rotfrukter og hvitløkskum

Pannestekt torskerygg med bakte rotfrukter og hvitløkskum

Stekt torsk blir veldig godt sammen med grønnsaker.

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

2 fedd

hvitløk

1 kvast

timian

2 ss

smør

Grønnsaker

1 stk

gulrot

1 ss

smør

1 kvast

timian

2 fedd

hvitløk

1 ss

smør

2 fedd

hvitløk

Slik gjør du det:

Fisken
Fisken legges i en varm panne med stekeolje. Den skal ikke være veldig varm, ca 60-70% av maks varme. La fisken ligge sånn på skinnsiden til den nesten er ferdig (8-10 minutter). Ha da i smøret, hvitløken og timianen som du øser over fisken. Snu den 30 sekunder rett før servering.
Grønnsaker
Alle rotfruktene skrelles og kuttes i ca like store biter. Vendes i olje smør, hvitløk og timian og smakes til med salt og pepper. Bakes i ovn på 160 grader til de er helt møre.
Hvitløkskum
Hvitløken kuttes i tynne skiver og stekes gylne sammen med mandler i litt olje. Ha så på hvitvinen som kokes helt inn. Ha på fiskekraften og reduser til ½. Ha på fløten og kok i 5 minutter. Kjør opp med blender og smak til med salt og pepper. Skummes ved servering med en blender.

Kanskje disse også frister?