Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisiakum

Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisiakum

Christopher Sjuve
90 minutter
Dessert

Ingredienser

8 porsjoner

Sjokoladebunn

4 stk

egg

150 g

sukker

2 dl

vann

400 g

sukker

1 dl

vann

Pasjonsfruktmousse

120 g

sukker

4 pl

gelatin

Pasjonsfruktgelé

2 ss

vann

3 ss

sukker

1 pl

gelatin

Banansorbet

5 stk

banan

2 dl

vann

2 dl

sukker

2 dl

melk

Chili- og vaniljebakt ananas

1 stk

ananas

0.5 stk

chili, rød

Slik gjør du det:

Sjokoladebunn: Pisk eggedosis. Smelt smøret, tilsett sjokolade og varm forsiktig til alt er smeltet. Kok sirup av vann og sukker, avkjøl et par minutter og hell sirupen i sjokoladeblandingen. Kjør sjokoladeblandingen i en food-processor på middels hastighet mens eggedosisen helles i. Smør små former med smør og kle bunnen tett med aluminiumsfolie. Fyll formene halvfulle. Stek i vannbad i stekeovnen på 160° C i ca. 25 minutter. Avkjøl. Pasjonsfruktmousse: Del pasjonsfruktene og ta ut innmaten. Pisk en myk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfrukt/konsentrat. Bløt gelatin i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i kokende vann. Rør litt krem i gelatinen, og hell blandingen bestemt i resten av kremen og rør rundt. Hell så moussen over i formene med sjokolade. Topp det hele med pasjonsfruktgele. Pasjonsfruktgele: Del fruktene i to og ta ut innmaten. Legg gelatin i kaldt vann ca. 5 minutter. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utbløtt gelatin i en kjele og varm opp. Geléen legges på toppen på formene før de settes til avkjøling. Banansorbet: Del banan i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, vann, sukker og melk i food-processor til en jevn masse. Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens. Chili- og vaniljebakt ananas: Skrell ananasen, men la bunn og topp være som den er. Fjern frøene fra chilien og skjær den i nåltynne skiver på langs. Del vaniljestang tvers over og skjær den så i 4 på langs. Stikk chili og vaniljestang inn i fruktkjøttet på ananasen. Legg ananasen i ildfast form og hell over karamellsaus. Bak på rist på midterste rille i oven. Snu av og til og pensle med karamellsaus. Avkjøl litt og skjær i biter. Legg moussen forsiktig over på tallerkener. Legg på ananas, banansorbet og drypp over litt sirup fra bakingen av anansen.

Kanskje disse også frister?