Pasta alla norma - I denne sicilianske klassikeren spiller aubergine og lagret ricotta hovedrollene.
Foto: Colourbox

Pasta alla norma

I denne sicilianske klassikeren spiller aubergine og lagret ricotta hovedrollene.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kutt opp auberginen i terninger på ca 2 cm. La skallet sitte på. Ha terningene i en stor sil og strø på salt. La det sitte i omtrent en halvtime. Så skyller du terningene i kaldt vann og tørker dem med tørkerull.

Ha en dyp stekpanne på middels varme og ha i en god klunk olivenolje. Ha i aubergine-terningene og stek, vend og rør godt rundt til de begynner å bli gylne på farge.

Samtidig som du steker auberginen, varmer du opp en kasserolle med en klunk olivenolje. Hakk hvitløken, ha den i kasserollen og stek den til den begynner å få farge. Ha så i tomatene, og la dem putre i bortimot en halvtime sånn at du får redusert og konsentrert dem.

Mens tomatene putrer, kok opp saltet vann i en ny kasserolle til pastaen. Ha i pastaen og kok den al dente etter anvisning på pakken. Når pastaen er nesten ferdig, har du auberginen oppi tomatsausen. Ha også halvparten av basilikumbladene, revet eller strimlet, oppi tomatsausen. Rør godt rundt og kok opp.

Ha så pastaen oppi tomatsausen og rør og vend godt rundt så tomatsausen dekker alle pastabitene.

Fordel den ferdige pastaretten i dype tallerkener, og ha på revet ricotta salata og resten av basilikumbladene, revet eller strimlet.

Tips: Ricotta salata er en ekstra saltet og modnet utgave av ferskosten ricotta. Om du ikke får tak i ricotta salata, er vel pecorino det nærmeste vi kommer hva gjelder smak og tekstur. Og får du ikke tak i pecorino heller, så kan du bruke parmesan.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?