Pasta med røkt ørret og vårløk i sitronsaus

Pasta med røkt ørret og vårløk i sitronsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Pasta

Slik gjør du det:

Kok pasta i rikelig med vann tilsatt litt olivenolje etter anvisning på pakken. Pastaen skal være ferdig kokt rett før servering. Finhakk sjalottløk og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Ha i fløte og kok til sausen tykner. Skjær røkt ørret/laks i strimler og vend inn i sausen sammen med finsnittet vårløk (kan surres myk i smør). Smak til med sitronsaft, finrevet sitronskall, salt, pepper og rikelig med finhakket grønt. Sausen bør ikke koke etter at laksen er tilsatt. Bland mesteparten av laksesausen inn i godt avrent pasta og server med resten av laksesausen og ruccola eller feltsalat vendt i olivenolje.

Kanskje disse også frister?