Pasta med squash, mandler og sitronskall
Dette er din nye pastarett.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
15 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
200 g
Fusilli2 fedd
hvitløk2 stk
squash1 ts
Harissa40 g
Mandler, hakkede1 stk
sitron, saft og revet skallSlik gjør du det:
Kok opp saltet vann i en medium kjele. Ha i pasta, rør rundt, sett på lokk og skru av varmen. La pastaen trekke til den er al dente (metoden funker best om du ikke har induksjonsovn).
Mens vannet varmer opp pastaen, skjær squashen i to på langs og så i halvmåner. Ha olje i panna. La hvitløken frese et lite minutt og ha i squash, harissa og salt.
Stek i fem minutter under omrøring til squashen får litt farge. Ha i mandler og stek i to minutter til. Ta stekeplaten av varmen.
Et par minutter før pastaen er ferdig, ha litt av pastavannet i serveringsskålene (for å varme dem opp – hell det ut straks før servering).
Når pastaen er kokt, sil av, ha den i stekepannen og varm opp opp forskiktig. Ha i sitronskall, litt sitronsaft og olje. Vend godt rundt og fordel i skålene. Server med litt nykvernet pepper.