Pastasalat med nykål og stekt bacon - Spis salaten som den er, eller som tilbehør til alle slags fiske- eller lyse kjøttretter!
Foto: Mattis Bjørnsen

Pastasalat med nykål og stekt bacon

Spis salaten som den er, eller som tilbehør til alle slags fiske- eller lyse kjøttretter!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Jeg lager denne retten med hjemmelaget pasta. Det betyr ikke at du må lage alt fra bunnen av, men det er verdt bryet!! Pastadeig: Bland alle ingrediensene, enten i en matprosessor eller for hånd. Deigen skal være smidig og myk, men ikke klebrig. La deigen hvile en times tid før du bruker den. Kjør pastadeigen til strimler med en pastamaskin. Du trenger omtrent 1/3 av pastaen til oppskriften under. Resten kan tørkes eller fryses. Salat: Kok pastaen i 6-8 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl den i kaldt vann. Stek baconet helt sprøtt i en stekepanne. Legg det over på et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir, slik at det får rent av seg. Bland olivenoljen med stekefettet fra baconet. Visp inn sennep og sitronsaft. Ha pastaen i en bolle. Vend inn baconolje, pinjekjerner, finhakket gressløk og salat. Fjern de ytterste lagene på nykålen om det trengs, og del den i fire båter. Kok kålen helt mør i lettsaltet vann (5-6 min). Pensle kålen med litt smør. Legg båtene over på fi re tallerkener. Strø bacon over. Legg pasta rundt kålen. Serveres straks, og gjerne med brød til. Det er heller ikke feil med litt nyrevet parmesan på toppen! Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.