Pastellmakroner

Pastellmakroner

Makroner i nydelige pastellfarger...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

35 g

sukker

120 g

Romtempererte eggehviter

0.5 stk

Vaniljestang (frøene)

150 g

Sukker, til sukkerlake

0.5 dl

Vann, til sukkerlake

1 dråpe

konditorfarge

150 g

mandelmel

150 g

melis

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C.
Rør sammen mandelmel, melis og halvparten (60 g) av eggehvitene i en bolle.
Bland godt og sett det til side så lenge.
Rør sammen 150 g sukker, frøene fra 1/2 vaniljestang og vann tilsukkerlake i en liten kjele. Varm opp til det når 118 ˚C.
Visp 35 g sukker og halvparten aveggehvitene til dette er skummende.
Tilsett sukkerlakenforsiktig i marengsblandingen.
Passpå så du ikke heller sukkerlaken på selve vispen, men ned langs innsiden av bollen.
Miks dette noen minutter til, eventuelt tilsett konditorfarge.
Vend marengsblandingen inn i mandelblandingen med en slikkepott. Det skal ikke bli for tykt, men heller ikke for flytende.
Kle en stekeplate med bakepapir. Ha røren i en sprøytepose, og sett små topper på størrelse med en femkrone på platen. Alternativt kan du bruke enmakronmatte som gir deg perfekt runde makroner.
La makronene hvile på stekeplaten i minst 1–2 timer.
Stek makronene på nederste rille i 10–15 minutter med en tom stekeplate under. Legg et bakepapir over makronene de siste 3–5 minuttene for å beholde den vakre pastellfargen.
Avkjøl helt og la dem hvile i et par timer.
De gule makronene er fylt med lemon curd.
De lyseblå makronene er fylt med sjokoladefrosting og blandet inn 2-3ss lakrispulver.
De rosa er fylt med hvit frosting.