Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 160 ˚C.
Rør sammen mandelmel, melis og halvparten (60 g) av eggehvitene i en bolle.
Bland godt og sett det til side så lenge.
Rør sammen 150 g sukker, frøene fra 1/2 vaniljestang og vann til sukkerlake i en liten kjele. Varm opp til det når 118 ˚C.
Visp 35 g sukker og halvparten av eggehvitene til dette er skummende.
Tilsett sukkerlaken forsiktig i marengsblandingen.
Pass på så du ikke heller sukkerlaken på selve vispen, men ned langs innsiden av bollen.
Miks dette noen minutter til, eventuelt tilsett konditorfarge.
Vend marengsblandingen inn i mandelblandingen med en slikkepott. Det skal ikke bli for tykt, men heller ikke for flytende.
Kle en stekeplate med bakepapir. Ha røren i en sprøytepose, og sett små topper på størrelse med en femkrone på platen. Alternativt kan du bruke en makronmatte som gir deg perfekt runde makroner.
La makronene hvile på stekeplaten i minst 1–2 timer.
Stek makronene på nederste rille i 10–15 minutter med en tom stekeplate under. Legg et bakepapir over makronene de siste 3–5 minuttene for å beholde den vakre pastellfargen.
Avkjøl helt og la dem hvile i et par timer.
De gule makronene er fylt med lemon curd.
De lyseblå makronene er fylt med sjokoladefrosting og blandet inn 2-3 ss lakrispulver.
De rosa er fylt med hvit frosting.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.