Pavlova uten egg - Pavlova er en klassiker på ethvert kakebord til fest. Det er egentlig mye egg i pavlova, men Sissel Brustad i MinMat har utviklet en variant av kaken som også eggallergikere kan spise.
Foto: Svein Brimi

Pavlova uten egg

Pavlova er en klassiker på ethvert kakebord til fest. Det er egentlig mye egg i pavlova, men Sissel Brustad i MinMat har utviklet en variant av kaken som også eggallergikere kan spise.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter.

Kok opp vann og sukker i ca 10 min.

Ta sukkerlaken til side, "vri" opp gelatinplatene fra det kalde vannet og tilsett dem i den varme sukkerlaken.

Tilsett vaniljesukker og pisk massen til den er lett, luftig og stiv med en kjøkkenmaskin, ca. 10-15 minutter.

Bruk en frokosttallerken, og tegn en sirkel på et bakepapir. Hell massen over i en sprøytepose, eller bruk slikkepott og fordel massen i sirkelen på bakepapiret. Dette er nok til 2 kaker, samt at du kan sprøyte ut noen pikekyss til å pynte kaken med.

Stekes på 90-100 grader i 40-45 minutter (skal ikke sprekke). Skru av ovnen og la marengsen ligge i ovnen til ovnen er avkjølt, og marengsbunnen sprø på utsiden.

Pisk fløte og sukker til krem.

Rør opp vaniljekremen i en egen bolle og bland/vend kremen og vaniljekremen sammen. Dette kan gjøres på forhånd.

Rett før servering legger du kremen på kaken, og fordeler bærene.

Oppskriften har vi fått fra Sissel Brustad, som står bak nettstedet MinMat.no

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.