Pavlova

Pavlova

Christopher Sjuve
120 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

Marengs

2 stk

eggehvite

2.5 dl

sukker

1 ts

eddik

Fyll

2 stk

kiwi

10 stk

jordbær

1 ss

melis

Slik gjør du det:

Marengs: Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter. Tegn en sirkel på bakepapir på stekeplate (diameter 24 cm hvis 6 porsjoner, bruk en form som mønster). Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180 °C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150 °C. Stek videre i 45 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt. Tips: Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten. Fyll: Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen. Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en foodprocessor sammen med litt melis. Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.

Kanskje disse også frister?