Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Denne pastaretten er ganske hissig. Sausen har bare tre ingredienser, og er veldig kjapp og enkel å lage.

Arnie Stalheim
30 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er ganske hissig, så hvis du ikke er vant med sterk mat, kan du redusere mengden hvitløk og chili.
Varm opp oljen i en stekpanne på middels varme, og ha i chiliflakene. Stek til de begynner å få farve. Ha så i hakket hvitløk og stek til også den begynner såvidt å få farge. Til slutt har du i tomatene og knuser dem med en tresleiv eller slikkepott.
Mens du lar tomatsausen koke inn og bli mer konsentrert, koker du opp lettsaltet vann og koker pastaen al dente etter anvisning på pakken.
Når pastaen er ferdig, er også sausen ferdig. Smak sausen til med salt, sil av pastaen, og ha den over i sausen. Rør rundt i noen minutter og vend pastaen skikkelig godt inn i sausen.
Fordel pastaen over i dype tallerkener.
Noen liker å ha litt revet basilikum over pastaen til slutt, men det er valgfritt.
Andre vil gjerne å ha litt revet parmesan eller pecorino. Igjen er dette valgfritt.

Kanskje disse også frister?