Penne med blåmuggost og brokkoli - Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Pasta

foto: Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Dette trenger du til 4 porsjoner

500 g brokkoli

2 ss smør

1 stk løk

1 ts paprikapulver

0,5 ts chilipulver

1,5 dl hvitvineller eplejuice

1,5 dl kremfløte

150 g blåmuggost

2 ss mandelflak

500 g penne

Slik gjør du det:

Rens, vask og kutt brokkolien i små buketter, kok de knapt møre i lettsaltet vann. Varm smør i en kjele.

Tilsett løk i skiver og stek over middels varme til løken er blank og myk.

Tilsett vin og kremfløte, og la det småkoke i 4–5 minutter til sausen har tyknet litt. Rør inn paprikapulver, chilipulver og ost. La det hele få et raskt oppkok og smak til med salt og pepper. Tilsett brokkolien og rør forsiktig til den har blitt gjennomvarm.

Mens pastasausen lages kokes pastaen ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann.

Hell vannet av og bland med pastasausen. Serveres med et dryss ristede mandelflak.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Smarte triks for dem som bor alene

Åtte lure ideer.

Bonytt |

Les mer

- Mamma, kan du flette meg?

Nå kan du trygt svare ja.

Les mer

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK