Slik gjør du det:
Ha fløte og melk i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha dem i fløteblandingen. Også stangen skal i.
Kok opp blandingen.
Pisk sammen eggeplommene, glukose og sukker i en stor bolle. Du trenger ikke å ha glukose i. Men det gjør at isen får mindre iskrystaller.
Hell så den varme fløteblandingen forsiktig i eggeblandingen mens du rører godt med en visp. Blandingen vil da begynne å tykne.
Sil så blandingen over i en bolle som du kan ha i fryseren. Husk å ta bort vaniljestangen. Den skal ikke være oppi den ferdige iskremmassen.
Sett bollen i kjøleskapet for å kjøle seg ned. Jo lengre den får stå å kjøle seg ned jo bedre konsistens på iskremen. Så la den gjerne få stå over natten.
Ha den så i fryseren. Husk å rør i iskremen ca 1 gang i timen til den begynner å tykne. Da kan du også ha i pepperkakene som du kjører først i en kjøkkenmaskin for å finknuse. Vend dem i iskremen. Spar litt knust pepperkake for å strø på toppen ved servering.
Håper det smaker;)
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.